La Gaviota

Omgeving en Activiteiten

Het plaatsje Calpe, dat op loopafstand is gelegen, is oorspronkelijk een vissersdorpje; thans is het ontwikkeld tot een bruisende, maar toch rustige badplaats voor jong en oud. Uiteraard treft u er alle voorzieningen aan die bij een dergelijke badplaats horen; alle winkels en supermarkten, delicatessenzaakjes, kappers, uitstekende medische zorg, een zeer gezellige wekelijkse markt, maar ook diverse uitgaansmogeljkheden: van Engelse pub tot Spaanse bodega en natuurlijk heerlijke terrasjes aan de boulevard langs zee. Uiteraard zijn er vele uitstekende eetgelegenheden: in het jachthaventje aan de voet van de villa ligt een plezierig restaurantje. Aan de sfeervolle vissershaven van Calpe vindt u uiteraard veel heel gezellige visrestaurants en in het centrum van Calpe vele eetgelegenheden van diverse origine, kwaliteit en prijsklasse.

De haven van Calpe.
De haven van Calpe.

Uiteraard kunt u naar hartelust watersporten beoefenen. In Calpe zijn surfplanken te huur en er zijn waterskimogelijkheden. Er zijn prachtige golflinks in de nabije omgeving. Het achterland is zeer fraai.

Er zijn enkele interessante oude stadjes in de nabijheid (Denia, Guadelest). Een dagbezoek aan de sfeervolle plaats Alicante is ook zeer aan te raden.

Vallei en bergen in de omgeving.
Vallei en bergen in de omgeving.

Bergen in de omgeving.
Bergen in de omgeving.